Hakşinas!

Rahmetli Oğuzhan Asiltürk ağabeyimiz, üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi'nde tamamladı.

Bu satırları, İTÜ Ayazağa Kampüsünde, tam da bu fakültenin girişinin hemen karşısında bulunan banklarda oturarak yazıyorum.

Elimde, Millî Gazete bünyesinde bulunan Yenidevir Yayınları arasında bugünlerde çıkan bir kitap var.

Kitabın adı; Hakşinas.

Hakşinas, Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını anlatan bir eser.

Hakşinas kavramının manası şöyle: "Herkesin hakkını gözeten, hak yemeyen, hakkı koruyan kimse."

Ne kadar güzel bir isim ve ne hoş bir tanımlama. Tam da rahmetli ile örtüşüyor.

Rahmetlinin en yakın aile mensupları ile yapılan röportajlardan oluşuyor, Hakşinas. Aile mensupları ne güzel anlatmışlar, merhumun farklı yönlerini...

Hakşinas'ı kaleme alan, Millî Gazete’de yazılarını okuduğunuz, Millî Çocuk Dergisi Editörü Selime Sümeyye Abatay.

Öncelikle böyle bir eser için gecesini gündüzüne katarak çaba gösteren Selime Sümeyye Abatay kardeşimizi tebrik ediyorum.

Hakşinas'a uzunca bir takdim yazısı yazan ise Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş. Mustafa Kurdaş, bu takdim yazısında, merhum Asiltürk'ü tam manasıyla tanımak için bu eserin mutlaka ve mutlaka okunması gerektiğine işaret ediyor.

***

Cesur, gözü kara, doğruları dile getirmekten asla imtina etmeyen, hak ve hakikat eksenli duruşundan kesinlikle taviz vermeyen bir kişiliğe sahipti, Oğuzhan Asiltürk.

Kararlı, tavizsiz, sadık bir duruşu vardı.

Edep dolu bir hayatı vardı.

Tasavvufi bir ahlaka sahipti.

Hakk'ı her daim üstün tutan bir anlayışı her daim savundu.

İnancını hakkıyla yaşamak isteyen, başkalarının inancına da hürmetkâr olan bir kırılmaz, zikzaksız çizgiden hiç şaşmadı.

Erbakan Hocamızla omuz omuza geçen bir ömür sürdü.

Bitmek tükenmek bilmeyen bir azimle Millî Görüş mücadelesi ve mücahedesi verdi.

Gelecek öngörüleri, aydınlatıcı fikirleri, ön açıcı düşünceleri ile ayar veren bir büyük devlet adamıydı. Mesela, ülkemizde bulunan tüm Amerikan üslerinin kapatılması kararını unutmak mümkün müdür?

***

Ezcümle...

Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını farklı yönleri ile anlatan Hakşinas kitabını okuyunuz, okutunuz. Kütüphanenizde ayrı bir yer ayırınız Hakşinas'a...

D. MEHMET DOĞAN'A RAHMETLE; HUZUR SOKAĞI'NDAN BATILILAŞMA İHANETİ'NE!..

İmam hatipli yıllarımda ilk okuduğum kitaplardandı Batılılaşma İhaneti. Ve merhum D. Mehmet Doğan’ın bana göre en önemli eseridir.

"1975 yılında yayınlandı. O tarihten bu yana devamlı ilgi odağı oldu ve sürekli basıldı."

"Kitap, geniş bir okur-yazar kitlesinin düşünce ve tavırlarının oluşumunda, en azından çağdaş tabulardan kurtulmasında müessir rol oynadı."

Batılılaşma İhaneti, esas itibariyle yakın tarihe yönelik bir meydan okumadır.

"Kitabın yarım asırdır azalmayan bir ilgiye mazhar olması şüphesiz öncelikle ele aldığı konunun aktüalitesini yitirmemesinden kaynaklanıyor."........

© Milli Gazete