Medeniyet Dedikleri Canavar ve İlahi Kanunların Güveni
"Allah’ın kanunlarından korktunuz ama medeniyet dedikleri her şeyi berbat etti."
Zaman göstermiştir ki; beşerî kanunlar, yani bugün "medeniyet" diye önümüze sürülen sistemler, insanlığı perişan etmekten başka bir işe yaramadı. Öyleyse asıl çare, Allah’ın kanunlarına, yani fıtrata ve hakikate geri dönmektir. Çünkü Allah’ın kanunları insanın hukukunu, hürriyetini; kadını, çocuğu, yetimi ve mazlumu en kâmil manada muhafaza eder.
Bugünkü sözde medeniyetin kanunları ise ne çocuğu koruyor ne de kadını... Aksine kadını, "eşitlik" adı altında fıtratından koparıp bir meta (eşya) haline getiriyor. Onu bir "şefkat kahramanı" ve mukaddes bir "ana" olarak görmek yerine; reklamların, vitrinlerin ve kirli nefislerin malzemesi yapıyor. Bu nasıl bir medeniyettir ki; gazeteler her gün katledilen çocukların haberleriyle dolup taşıyor? Bu nasıl bir adalettir ki; bir yanda mazlumlar aç bırakılırken diğer yanda Gazze'ye giden yardımlara bile engel olunuyor?
İnsanlık atomu parçalasa, uzayın derinliklerine gitse, Ay’a yeniden ayak bassa ne çıkar? Eğer insanın ruhu huzursuz, vicdanı karanlıktaysa; ziraatteki verim artışı veya bilimsel buluşlar kime ne fayda sağlar? İnsanları bile bile zulme iten bir sistem, ilerleme değil, ancak bir çöküştür.
Eğer Amerika iddia edildiği gibi bir 'süper güç' olsaydı,........
