CHP’li Gökçe Gökçen: “Murat Çalık’ın adli tıp raporunda yanıltma var, 16 ölçümden normal değerlere sahip üçü dikkate alındı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın adli tıp raporunda yanıltma olduğunu dile getirdi. Gökçen “16 kan ölçümü var, 13’ü normal değerlerin dışında, üçü normal değerlerin içinde ve adli tip raporu bu normal değerlerin içindeki üç ölçüm esas alınarak yazılmış” dedi. Ayrıca Gökçen, değerlerin normal çıktığı ölçümlerin, Çalık hastanedeyken ve cezaevi koşullarından daha iyi bakıldığı zamanlarda yapıldığını söyledi.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gökçen sağlık sorunlarına rağmen tutukluluğu devam eden Mehmet Murat Çalık ile Tayfun Kahraman’ın durumunu, çözüm süreci komisyonunun faaliyetlerini, CHP’nin yargı gündemini değerlendirdi.

13 Ocak’ta ameliyat olup dün (15 Ocak) yeniden cezaevine sevk edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın durumuna dikkat çeken Gökçen, Çalık’ın hükümlü değil tutuklu olduğunu, adli tıp raporu gerekmeden tahliye edilebileceğini vurguladı. Ayrıca Gökçen, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda dikkate alınan adli tıp raporunun da yanıltıcı olduğunu anlattı:

“AYM kararında bir çelişki var. AYM hem Mehmet Murat Çalık’ın cezaevinde kalmasına bir sakınca olmadığını, hem de sağlığında problemler olduğu için düzenli takip ve tedavi imkanlarının sağlanması gerektiğini ifade ediyor. Bu ikisi bir arada yürütülebilir tespitler değil. Ayrıca adli tıp raporunda bir yanıltma var. Yapılan 16 tane kan ölçümü var, 13’ü normal değerlerin dışında, üçü normal değerlerin içinde ve adli tip raporu bu normal değerlerin içindeki üç ölçüm esas alınarak yazılmış bir rapor.”

Normal değerler gösteren tahlillerin; Çalık’ın hastanede tedavi olduğu, iyi beslenip cezaevine kıyasla iyi koşullarda kaldığı zamanlarda yapıldığını kaydeden Gökçen “Değerleri yükseldiği zamanki ölçümleri esas alıp ‘Uygundur’ diye rapor yazıyorlar” dedi. Gökçen, delilden yoksun ve siyasi bir iddianameyi aylarca beklerken Çalık’ın sağlık durumunun kötüleştiğini ifade ederek “Ailesi her gün nöbet tutuyor, yakından takip ettiler. Yapılan sadece bir belediye başkanına haksızlık değil, artık bir aileye zulmediliyor” diye konuştu.

Gökçen, MS ataklarına ve sağlığının kötüleşmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi Parkı davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın durumuna da değindi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, Kahraman hakkında adli tıbbın karar vereceği açıklamalarına tepki gösteren Gökçen şunları söyledi:........

© Medyascope