menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Özel Okmeydanı Hastanesi’nde ücretsiz izne çıkarılan işçiler grevde: “Taleplerimiz karşılanana kadar direneceğiz”

12 1
18.11.2025

Özel Okmeydanı Hastanesi, “deprem riski” barındırdığı için hastane binasını boşaltacaklarını söyleyerek işçileri süresiz ücretsiz izne çıkardı. İki aydır maaşlarını alamadıkları ve ücretsiz izne çıkarıldıkları için greve başlayan işçiler, “Haklarımız ödenene kadar grevi sonlandırmayacağız. Taleplerimiz karşılanana kadar direneceğiz” dedi. Emir Berke Yaşar’ın haberi.

Özel Şafak Hastaneleri Grubu’na bağlı Özel Okmeydanı Hastanesi, 10 Kasım’da 180 işçiye, deprem riski barındırdığı için hastane binasını boşaltacaklarını, bu nedenle kendilerini süresiz ücretsiz izne çıkaracaklarını söyledi. İşçiler ise bu karara tepki göstererek hastane önünde 10 Kasım’da greve başladı. Grevdeki işçiler, altı aydır maaşlarını geç aldıklarını, son iki aydır da alamadıklarını söyleyerek, haklarını talep ediyor.

Greve çıkan işçilere Okmeydanı halkı tencere ve tava çalarak destek verdi, siyasi partiler, sağlık ve emek örgütleri, sendikalar konuyla ilgili açıklama yaparak hastane yönetimine tepki gösterdi.

Hastanede 18 yıldır radyoloji servisinde çalışan Kader Güneşdoğu da greve çıkan işçilerden. Yaşanılan süreci Medyascope‘a anlatan Güneşdoğu, 10 Kasım’da bir ekibin hastane binasına gelerek inceleme yaptığını, daha sonra da kendilerinin süresiz ücretsiz izne çıkarıldıklarını söyledi:

“Teknik ekip, bir kolonda kırık olduğuna dair inceleme yaptıktan kısa bir süre sonra mali müşavirler çalışanları tek tek çağırarak, binanın deprem riskine karşı boşaltılacağını belirterek süresiz izne çıkarıldıklarına dair belgeleri imzalamalarını istedi. Fakat daha önce hastane binasıyla ilgili bir deprem riski belirtilmedi. Bunun üzerine de aynı günün akşamı çalışanlar, tazminat, verilmeyen maaşları ve özlük hakları için greve başladı.”

Maaşların ödenmesine dair sürecin de giderek belirsizleştiğini belirten Güneşdoğu, “Hastane yönetimi önce aralık ayında içeride kalan maaşlarımızın ödeneceğini söyledi. Ancak sonra bu tarih tamamen muğlaklaştı. Ne kesin bir gün söylediler ne de güvence verdiler” dedi.

Yönetimin kendilerini başka bir hastaneye de yönlendirmediğini, dolayısıyla sürecin belirsiz olduğunu vurgulayan Kader Güneşdoğu, “Hiçbir resmi açıklama yapılmadı. 18........

© Medyascope