menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Vur deyince öldürmek* – Yusuf İpekli Yazdı

9 0
09.06.2025

Şu günlerde hangi kanalı açarsanız açın, hangi gazeteye bakarsanız bakın ortak bir haberle karşılaşıyorsunuz.

Haberin adı: “Trafik cezaları…

Ne mutlu ki, meclis dahil, sağ sol ayrımı olmadan tüm basın bu konuda birleşti, halkın bilinçlenmesi için çaba sarfediyor.

Özlenen tablo, sevindirici!

Aynı birliktelik umarım emekli aylığı, taban fiyat uygulaması, enflasyon, adil paylaşım gibi hayati konularda sergilenir.

TASARIYA YAPAY ZEKADAN RAKAMLARLA DESTEK

Yapay zeka, “Konu önemli; çünkü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Dünya Bankası‘nın ortak raporlarına göre, dünya genelindeki trafik kazası kaynaklı ölümlerin yaklaşık yarısı 10 ülkede meydana gelmektedir ve Türkiye bu 10 ülke arasında yer almaktadır. Bu, trafik kazalarıyla ilgili ciddi bir sorun yaşadığımızı göstermektedir.” dedi.

Bu yüzden trafik ile ilgili yapılacak düzenlemeyi içeren taslakta öncelik trafik cezaları oldu.

Çıplak gözle bakınca çok iyi bir tespit diyorsunuz. Çünkü, ölümlü yaralanmalı kazaların ,1’i yerleşim yeri içinde, ,9’u ise yerleşim yeri dışında gerçekleşmekte.

Bu yüzden kırmızı ışık ihlali, aşırı hız, emniyet kemeri takmama, alkollü araç kullanımı, direksiyon başında telefon kullanımı, ambulansa yol vermeme, hatalı sollama, drift atma, trafikte edilen ölümlü ve yaralamalı kavgalar taslağın tam da kendisi.

O zaman konuya derinden bakalım.

RADAR KORKUSU

Yasa tasarı halindeyken içinde bulunduğumuz kurban bayramı da bahane edilerek uygulama piarı aşarak hayatımıza çoktan girdi.

Cezalar kesilmeye başladı. Yine basından öğrendik ki, iki saat içinde bir araca dört ceza kesilmiş.

Cezaların güzargaha yerleştirilen radarlar marifetiyle kesildiğini bilmeyen yok.

Bu haliyle trafik cezalarının caydırıcılıktan uzak, boşalan bütçeyi doldurmak için kurulmuş bir büyük........

© Medya Siyaset