We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Защо протестирам?

4 2 0
03.12.2019

Илиян Василев (в средата) на протест, архивна снимка БГНЕС

Защо протестирам?

Защото е засегната честта и достойнството ми като човек, като граждани и като избирател.

Защото не мога с мълчанието си да поема съотговорност, докато унищожават и последните останки, и демокрацията, и всичко, което бе постигнато през последните 30 години.

Корупцията съсипва всичко, егоизмът на управляващите раздели нацията и сега не можем да се обединим около нещо значимо.

Кризата е тотална и най-лошото е, че управляващите не виждат нито криза, нито своя отговорност. Не виждат нито срив в доверието към съдебната система, нито корупцията, нито паразитната класа, която вегетира върху нея, убивайки надеждата, че утре може да бъде по-добре от вчера.

За солидарността и справедливостта иде реч и за тяхното отсъствие. Защото ако има нещо, което гнети нас всички, това е заместването на истинското лидерство с популизъм, вместо работа в името на хора, виждаме задкулисие в името на малцинство и организирани групи.

Протестирам, защото се опитват да прекършат духа на моя народ, да отнемат вярата, че българската нация може да бъде сред първите в региона и в Европа, както е била и каквито са заветът и мярата, наследени от нашите предци. Искам да бъда част от екип, който не се задоволява с нищо друго, освен най-доброто за себе си и за своя народ, а не територия на егоистични и враждуващи помежду си организирани групи за колективно забогатяване.

Извършиха най-тежкото........

© Mediapool