We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Краят на сагата с горските заменки не се вижда

4 0 0
27.11.2019

Миналата седмица агроминистърът Десислава Танева обяви, че държавата е предявила сметка за над 80 млн. лв. на десетки фирми и физически лица, включително и на три общини заради извършени 103 горски заменки под пазарните цени, от които те са получили неправомерна държавна помощ в периода 2007-2009 г.

Претендираната сума изглежда много ниска на фона на обявяваните преди години сметки за хипотетични глоби от Брюксел между 2 и 8 млрд. лв. От "Демократична България" се усъмниха в оценката на размера на държавната субсидия. Оказа се, че едни от най-скандалните навремето заменки на популярни бизнесмени и свързани с партии лица са напълно редовни. Както и, че част от фирмите, облагодетелствали се с апетитни държавни терени край морето и планината срещу свои гори във вътрешността на страната, са в ликвидация.

Преди дни обаче са пратени само уведомленията до лицата, от които се иска да бъдат върнати парите. Тепърва предстои връчването на актовете за установяване на административно нарушение с вписаните за възстановяване конкретни суми. Тези актове вече могат да бъдат обжалвани пред съответния........

© Mediapool