We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Скандалът с имотите - две оставки и един страховит въпрос

6 0 0
23.03.2019

На четвъртия ден от избухването на скандала с луксозните апартаменти, купени на съмнително занижени цени от високопоставени кадри на ГЕРБ, първите две оставки вече са факт. Министърът на правосъдието Цецка Цачева се оттегля от поста, въпреки че 24 часа по-рано поиска от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и от прокуратурата да направят пълна проверка на начина, по който е придобила луксозен апартамент от фирма “Артекс“.

Премиерът Бойко Борисов е приел оставката и на зам.-министъра на спорта Ваня Колева, сдобила се с жилище в сградата, на чийто връх цял етаж е собственост на нейния кум - зам.-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група Цветан Цветанов. Всъщност скандалът започна именно с неговия имот, който се оказа спазарен на цена, няколко пъти под пазарната за реномирания столичен квартал “Изток”.

Най-естественият въпрос

Затова и естественият въпрос е какви ще са последствията за втория човек в ГЕРБ, който на всички избори, печелени досега от партията, е бил и председател на предизборния щаб. От Брюксел премиерът Бойко Борисов вече обяви, че решенията ще бъдат тежки и всеки, сгрешил с купуването на апартаменти, ще си понесе последствията.

“Очаквам за Цветан Цветанов да има размествания”, прогнозира пред журналисти днес лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Но ако........

© Mediapool