menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Demokratikleşme için mücadele devam etmeli

9 2
26.06.2025

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Esenyurt’un CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Özer, 30 Ekim 2024’te “PKK üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. O günden bu yana 200’den fazla kişi gözaltına alındı, yaklaşık 100 kişi ise hâlen cezaevinde. Bazıları İstanbul dışındaki illere sevk edilmiş durumda. Henüz haklarında hiçbir hüküm verilmemiş olan belediye yöneticileri, başkanlar ve eski milletvekillerinin içeriden aktardığına göre, tutuklular son derece olumsuz koşullarda tutuluyor.

İtirafçıların peşinde bir yargı

Yolsuzluk ve rüşvetin merkezinde yer aldığı çok sayıda birbirine bağlı soruşturmanın temelinde, etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakılan 28 kişinin verdiği ifadeler yer alıyor.

İtirafçılardan yalnızca birkaçı İBB personeli; çoğunluğu ise belediyelerden ihale alan şirket sahipleri ve bazı çalışanları.
CHP kaynakları,........

© marksist.org