We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Waarom Crocs niet aan te slepen zijn

4 0 0
15.06.2021

Iedereen kent ze wel en net zo veel mensen hebben er een mening over. Crocs, de bekende lichtgewicht plastic schoenen of klompen zo je wilt. Je zweert erbij of je vindt ze verschrikkelijk. Kortom, een controversieel product. Hoe staat het nu met het bekende schoeisel?

Voor veel mensen was 2020 bepaald geen fantastisch jaar. De pandemie had greep op bijna ieders leven. Maar Crocs floreerde weer eens en had een fantastisch jaar, met een omzetgroei van 33 procent. En de ambitie is ook voor dit jaar indrukwekkend. De fabrikant mikt dit jaar op een groei van tussen de 40 en 50 procent. De hype lijkt nog even aan te houden. Waar komt die forse groei vandaan en wat zou je kunnen leren van dit succes?

The Washington Post schreef recent een vrij uitgebreid artikel over de opkomst en ontwikkeling van de schuimschoen. Met name die in het afgelopen jaar.

Volgens die berichtgeving zijn de ver in het groen staande cijfers voor een groot deel te danken aan de ommekeer die het in 2002 opgerichte bedrijf in 2013 heeft gemaakt. Destijds is er geïnvesteerd in de schoenenfabrikant met private equity-kapitaal en hebben zowel de strategie als de stijl van leiderschap veranderingen ondergaan. Het gevolg was dat 75 procent van de eigen winkels gesloten werd en dat de meeste producten naast het kernassortiment werden verkocht of gestopt. Hoe je van een one trick pony een supergoeie pony maakt, liever dan een manege te openen.

Zeker, het huidige assortiment van Crocs is ook........

© Marketingfacts


Get it on Google Play