Verslaafd aan je telefoon? We geven je 2 praktische tips uit de gedragspsychologie op je telefoon verslaving tegen te gaan.

Hoe vaak of hoe lang je op je telefoon zit heeft natuurlijk alles te maken met gedrag. Daarom is een gedragsinterventie precies wat je nodig hebt om dit te verminderen.

Heb jij soms moeite om je te focussen op je werk? Je mobiel is één van de meest verstorende signalen die je aandacht afleiden van een taak waarmee je bezig bent. Het is zelfs onderzocht dat de ontwikkeling van smartphones zo snel is gegaan, dat we geen tijd hebben gehad om ons gedrag hierop te kunnen aanpassen. We weten dus letterlijk nog niet hoe we met alle afleidingen en informatiestromen moeten omgaan.

Daarom heb je een Behavioural Design interventie nodig om je gedrag te veranderen. We willen je laten zien hoe je focus terug kunt krijgen. Het belangrijkste advies wat we voor je hebben is om het ongewenste gedrag zo moeilijk mogelijk te maken. Hiervoor twee concrete tips waarmee jij meteen aan de slag kunt.

Ze zijn kleine dopamine shots die je constant binnenkrijgt die je niet nodig hebt. Je raakt er verslaafd aan om telkens maar te kijken wat voor nieuws er op je scherm staat.

Dit is een timer die je aanzet om hard aan het werk te gaan. Het helpt je om periodes van 25 minuten te gaan werken. Je telefoon transformeert naar een aftellende klok, zonder dat je alle andere afleidende apps en berichten ziet. Het is een nudge om je aan je vooraf ingestelde tijd te houden waarin je aan het werk wilde.

Dus onthoud: de beste manier om te stoppen met bepaalde gedragingen is door het ongewenste gedrag zo moeilijk mogelijk te maken om uit te voeren.

Veel succes met het verslaan van je mobiele verslaving. Met de hulp van behavioural design ben je zo genezen. Meer weten? Lees dan ons nieuwste boek “De kunst van gedrag ontwerpen” en bestel hem via onderstaande groene knop 🙂

We’re SUE | Behavioural Design. We are a consultancy, academy and research agency for behavioural change. Whether you need a behavioural expert or want to become a behavioural expert yourself: you’re at the right place. In other words, whether you want to inject behavioural science into one of your projects or you wish to master Behavioural Design, we can help you out. We specialise in the applied science of influence, leveraging this mind-shifting know-how into strategies, products, services, campaigns or policies that people will embrace.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

QOSHE - Hoe kan jij een telefoonverslaving tegengaan? - Sue Behavioural Design
menu_open
Columnists . News Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hoe kan jij een telefoonverslaving tegengaan?

4 1 0
12.10.2022

Verslaafd aan je telefoon? We geven je 2 praktische tips uit de gedragspsychologie op je telefoon verslaving tegen te gaan.

Hoe vaak of hoe lang je op je telefoon zit heeft natuurlijk alles te maken met gedrag. Daarom is een gedragsinterventie precies wat je nodig hebt om dit te verminderen.

Heb jij soms moeite om je te focussen op je werk? Je mobiel is één van de meest verstorende signalen die je aandacht afleiden van een taak waarmee je bezig bent. Het is zelfs onderzocht dat de ontwikkeling van smartphones zo snel is gegaan, dat we geen tijd hebben gehad om ons gedrag hierop te kunnen aanpassen. We weten dus........

© Marketingfacts


Get it on Google Play