We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

На вниманието на НАП: Фамилията на кмета най-богата в...

3 1 14
18.03.2019

В Пловдив живеят и работят много богати хора. Така е било в миналото, когато се е създавала новата българска държава, така е и днес. В топ 10 на всеки от основните 25 стопански отрасъла на българската икономика има най-малко две компании с пловдивски корени. Статистиката показва, че по брой милионери на глава от населението градът е далеч пред столицата. И в този град на едрия капитал най-състоятелният човек е кметът Иван Тотев.

Така смята всеки трети участник в анкетата на marica.bg, отговорил на въпроса „Кои са най-богатите пловдивски фамилии“. Уникалното е, че пловдивчани поставят семейството на градоначалника над знакови фамилии от прехода и капиталистическата контрареволюция като Гергови и Арабаджиеви.

За фамилията на мажоритарния собственик на „Международен панаир Пловдив“ АД Георги Гергов са гласували 27% от читателите ни. Напоследък Гергов се раздели с част от курорта „Слънчев ден“, оценяван като перлата на неговата бизнес империя. Преди 2 години продаде и строителната си фирма „Пътища Пловдив“ АД, с която редовно печелеше обществени поръчки. Освен панаира обаче Гергов притежава знаковия за........

© Marica