Αναφερόμενοι στην εμφάνιση στου Αντώνη Σαμαρά στο προσκήνιο, με αντικυβερνητικό λόγο, κάποιοι πολιτικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι «το κάνει για να τον προσέξουν». Σαν να είναι περισσότερο ψυχολογική ανάγκη του παρά πολιτικη συμπεριφορά. Συνεπώς, δεν έχει να οργανώσει νέα διάσπαση της Ν.Δ., α λα 1993… Ωστόσο, οι ίδιοι δεν αμφιβάλλουν ότι «είναι ικανός» να το συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς του. Δηλαδή, δεν το θεωρουν πιθανό, αλλα δεν το αποκλείουν κιόλας.
Αν μη τι άλλο, για να επιτύχει το «τρία στα τρία» κατά της οικογένειας Μητσοτάκη: Ανέτρεψε τον πατέρα, κατεδάφισε την κόρη, τώρα έχει σειρά ο γιος. Από τον οποίο θεώρει τον ευατό του ριγμένο: Δεν του ανταποδίδει ότι χωρίς τη στήριξή του δεν θα έπαιρνε την ηγεσία της Ν.Δ. και την πρωθυπουργία. Μέχρι τώρα, αυτά θα ήταν απλώς ευσεβείς πόθοι του «Μεσσήνιου ιντριγκαδόρου». Η δευτερη νίκη της Ν.Δ., σε συνδυασμό και με την απουσία του Κώστα Καραμανλή από τη Βουλή, καθιστά αδιανόητη ακόμη και τη σκέψη κλονισμού της κυριαρχίας του Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον από τον Σαμαρά…
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν κινδυνεύει από τους Νεοδημοκράτες προκατόχους του και εν προκειμένω από αυτόν του οποίου υπήρξε υπουργός. Κινδυνεύει από τα γεγονότα. Παρά το επικοινωνιακό σελοφάν της εσωτερικής κυριαρχίας και των «επιτυχιών, που αναγνωρίζονται «διεθνώς» , η πραγματική κατάσταση στη χώρα κυοφορεί εξελίξεις που κάθε άλλο παρά τον ευνοούν. Παρότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση να τον απειλήσει, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν τρεις βασικούς λόγους που δημιουργούν ρήγματα στην ισχύ με την οποία αποχαιρετά το 2023.
Πρώτα, οι εξελίξεις στην Ευρώπη και για την ακρίβεια και για την πολιτική κατάσταση στα κράτη-μέλη, όπως αναμένεται να αποτυπωθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές. Όλες οι εκθέσεις που κυκλοφορούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις........