menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Eskiden hayallerimiz vardı… Şimdi dramlarımız…

2 0
latest

Tuhaf bir yılbaşı haftası. Yollar, sokaklar hayli kalabalık. Emekliler ve memurlar hem 13. maaşlarını hem de normal maaşlarını aldılar. Yılbaşı haftası olmasından dolayı para harcama haftası bu içinde olduğumuz hafta. En azından esnaf sevinecek.

Marketler aşırı pahalı, giyim kuşam yerleri aşırı pahalı ama artık bu pahalılık bile herkese normal geliyor. Öyle sanıyorum ki bir yerden sonra herkes kabulleniyor ve söylense de parasını harcıyor. Tabii özel sektörü de unutmamak lazım. Onlar memur gibi 13. maaş almadılar, normal maaşlarını aldılar ve kısıtlı harcamalarla bu haftayı geçirecekler.

Bir maaşla artık ne alabilirlerse alacaklar. Et, tavuk, gıda alışverişi yapmak bir özel sektör çalışanı için hiç de kolay değil. Sonra çocuklar yılbaşılık elbise istemez mi?

Elbette isterler, kıt kanaat onlara da alınacak. Umarım yeni asgari ücret bir an önce belirlenir ve özel sektör çalışanları daha iyi bir maaş alarak rahat ederler.

Evet dostlarım, durum bu. Ama şunu söylemem gerekiyor: Her şey eskiden güzeldi.

Çocukluğumuz, 80’li, 90’lı,........

© Kıbrıs Postası