We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Geef het gezin een stem!

1 1 0
17.05.2019

De betekenis van een stabiel gezin voor het welzijn van ouders, kinderen én samenleving wordt zwaar onderschat en ondergewaardeerd. Daar moet verandering in komen, vindt het GezinsPlatform Nederland. Te beginnen bij de Europese verkiezingen van 23 mei.

Uit SCP-onderzoek bleek onlangs dat mensen de maatschappij als zeer gepolariseerd ervaren, terwijl hun eigen mening helemaal niet zo gepolariseerd is. Denker des Vaderlands Daan Roovers pleitte daarop voor een stem van het ‘gematigde midden’ in het publieke debat; die stem wordt nu te weinig gehoord.

Als dit op één groep van toepassing is, dan wel op het gezin. Gezinnen vind je in alle politieke stromingen, sociale lagen, levensovertuigingen en afkomsten. Toch hoor je deze grote groep amper. Het gezin heeft geen stem in ons maatschappelijk en publiek debat.

Met het gezin bedoel ik de meest elementaire vorm ervan, waarin kinderen bij hun eigen vader en moeder wonen en opgroeien. Nederland telt 3,6 miljoen minderjarige kinderen. Hoewel jaarlijks ruim zestigduizend........

© Katholiek Nieuwsblad