We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Buitenspeeldag? Laat-je-kinderen-met-rustdag!

4 2 0
12.06.2019

Nationale Buitenspeeldag: het roept associaties op met gezonde en blije kinderen. Maar waarom moeten ze zo nodig naar buiten en is het daar nog wel zo leuk?

2 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Op die dag sturen ouders, leraren en andere opvoeders het aan hen toevertrouwde grut met extra veel plezier naar buiten om te gaan ravotten, bomen klimmen en slootjespringen.

Zo komt er meer kleur op die bleke stadssnoetjes, kunnen opgroeiende jongens elkaar in speels competitieverband uitdagen en leren meisjes elkaar te zien als bondgenoten in een door mannen gedomineerde wereld.

Natuurlijk, ik overdrijf. Mijn beschrijving van de Nationale Buitenspeeldag lijkt rechtstreeks afkomstig uit het Opvoedmagazine voor de Betere Huisvrouw uit 1949, waarbij alleen de waarschuwing voor maatschappelijk seksisme niet op haar plek lijkt. Nationale Buitenspeeldag is niettemin een soort relict uit een romantisch gereconstrueerd verleden.

Net zoals alle romantici menen de postmoderne pedagogen dat onze verstedelijkte, geïndustrialiseerde en gedigitaliseerde........

© Katholiek Nieuwsblad