Gazze’yi Japonyalaştırmak!

İran hariç neredeyse bütün İslam Dünyası ve Birleşmiş Milletler, (BM), Filistin'de iki devletli, iki toplumlu ve iki bağımsız devleti öngörüyor.

Başkentleri Doğu Kudüs ve Batı Kudüs olacak bu iki devletin sınırlarını da 1967 savaşı öncesi sınır belirliyor.

Amerika da, BM’nin bu kararlarına bağlı olduğunu defalarca ve resmen beyan etmiştir.

Bir haydut devlet olan İsrail, yüzlerce kez Filistin’e saldırarak, Birleşmiş Milletler kararlarını defalarca çiğnemiştir. Şimdi de çiğniyor.

Amerika’yı kontrolü altına almış olan İsrail, bu özgüvenle dünyadaki hiç bir ülkeyi ve eleştiriyi umursamıyor.

Kendisini İsrail’in müttefiki olarak görenler dahil neredeyse dünyadaki herkes İsrail’den bıktı ve derhal bir ateşkes istiyor.

Sonuçta Trump Netanyahu’dan “kabul edebileceği barış şartlarını yazıp göndermesini” istedi.

Trump, Netanyahu’nun (kabul edilemez) şartlarını, dolayımlı ve muğlak bir üslupla 20 maddelik bir plana dönüştürdü.

Amerika, elbette İsrail’in de onayıyla, 8 İslam ülkesinin liderlerine bu planı sundu.

İçlerinde Türkiye’nin de olduğu bu 8 islam ülkesi, HAMAS’a sunulmadan önce muhtemelen bu 20 maddelik plana ön vermiş olabilir.

Amerika’nın 20 maddelik bu planı, aslında iki yıldır İsrail’in pazarlık masalarında öne sürdüğü şartlar ve tehditlerden oluşuyor:

1) HAMAS, (Siz bunu Filistinliler diye anlayın) esirlerimizi ve cenazelerimiz iade etsin, silahlarını bıraksın ve kayıtsız şartsız teslim olsun.

2) Veya Arap Ülkeleri Gazzelilerin tamamını mülteci olarak alsın.

3) Aksi takdirde kadın, çocuk veya savaşçı olup olmamasına ve sayısına bakmaksızın bütün Filistinlilere saldırmaya devam edeceğiz.

4) Ve Gazze’ye silah, gıda, su, enerji vs gibi maddelerin girişini de engelleyeceğiz.

5) “Tehlikeli” gördüğümüz her Filistinliyi de tutuklayacağız ve her muameleyi yapacağız, vs. vs. vs. gibi tamamı savaş suçu oluşturan tehditlerini açık açık savuruyor.

Bilgi: Filistinliler bugün dahil her gün şehit veriyor; şu ana kadar 69.000 şehit ve 250 bin yaralıları var.

Netanyahu’nun nihai talebi: Gazze’de sadece sınırlı bir asayiş polisi olacak ve bu polis gücü de talimatlarını İsrail’den alacak.

İsrail askerleri de Gazze’nin istediği yerlerinde kontrol noktaları........

© Karar