We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zašto se Vilim Ribić učlanio u Živi zid?

2 0 0
21.03.2019

Svaka hrvatska vlada, barem dok ne dođe do promjene pravne regulative, prisiljena je nositi svoj referendumski križ. Kukuriku koalicija Zorana Milanovića prvo je kapitulirala pred ideološkim referendumom o braku, pa onda treperila i pred sindikalnim inicijativama za rušenje Zakona o radu, monetizacije autocesta i izdvajanja popratnih djelatnosti iz javnih institucija. Plenkovićeva Vlada, pak, ideološki referendumski udar u slučaju Istanbulske koalicije i promjenu izbornog zakona izbjegla je zahvaljujući pedantnoj provjeri i prebrojavanju prikupljenih potpisa, no sindikalni izazov teže će eskivirati.

Pitanje podizanja dobne granice za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina tema je koja otvara žučnu raspravu i u znatno zrelijim društvima od hrvatskoga, a uz financijsku snagu, organiziranost i infrastrukturu kojom domaće sindikalne središnjice raspolažu, može se pretpostaviti da će potrebni potpisi biti prikupljeni.

Pritisak će tada biti na Plenkoviću stiješnjenom između dvaju loših izbora: da sa slabim šansama pobjede ide u referendumsku bitku, i to usred izborne godine, ili da odustane od reforme koju je........

© Jutarnji List