We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Transatlantska trvenja pomažu Rusiji u očuvanju sfere interesa i dojma moći

4 0 1
19.02.2021

Rusija je u utorak objavila da je spremna vratiti se u ugovor "Otvoreno nebo" o kontroli oružja, ako to učine Sjedinjene Države, istaknuvši da neće beskrajno čekati na američku odluku. Ova vijest nije izazvala gotovo nikakvu medijsku reakciju jer se svi i dalje bave odjecima posjeta Josepa Borrella, visokog predstavnika EU za vanjsku i sigurnosnu politiku, Moskvi koji je proglašen totalnim debaklom.

Dodajem sljedeće naslove Interfaxa i Tassa: "Ruska vanjska obavještajna služba rado će surađivati s CIA-om ako William Burns bude novi šef (bio je ambasador u Moskvi)"; "Rusija i SAD zainteresirani za suradnju na rješavanju problema na Bliskom istoku"; "Lavrov je pozdravio povratak SAD-a Pariškom sporazumu u razgovoru s Kerryjem" (John Kerry, bivši američki državni tajnik, sada posebni izaslanik za klimatska pitanja).

A zatim skrećem pozornost na dio intervjua koji je američki državni tajnik Antony Blinken dao američkoj javnom radiju NPR: "Uspjeli smo vrlo brzo, jer nam je u interesu, produljiti novi START (sporazum o redukciji strategijskog nuklearnog naoružanja) na pet godina. Istražit ćemo druge načine unapređenja strateške stabilnosti s Rusijom, iako smo vrlo jasni u pogledu akcija koje poduzimaju - također u Ukrajini, agresije........

© Jutarnji List


Get it on Google Play