We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Voor uw archief: weer enkele kankerprofiteurs

13 9 38
12.01.2019

Het farmaciebedrijf Novartis maakt school. Opnieuw is een medicijn dat voor lijders aan kanker van wezenlijke betekenis is, aanzienlijk in prijs verhoogd. Trouw bericht dat gallium plotseling drie keer zo duur is geworden. Met dat middel kan men gemakkelijk vaststellen of iemand prostaatkanker heeft, een ziekte die sluipend verloopt en vaak pas aan de dag treedt als het al te laat is. Elk jaar komen er twaalfduizend nieuwe gevallen aan het licht terwijl 2800 mannen aan de gevolgen overlijden.

Het bekende Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam deed altijd bestellingen voor 61.000 euro. Nu bedraagt de rekening ineens 183.000 euro. Omdat de prijzen van de grondstoffen zo gestegen zijn, zegt de producent het Duitse Eckert & Ziegler.

Raar verhaal
Dat is een raar verhaal. Het bedrijf heeft voor zijn diagnosemiddel sinds kort een Belgische concurrent met de naam IRE maar die is niet in staat op korte termijn voldoende van het medicijn de fabriek uit te krijgen om de Nederlandse ziekenhuizen in staat te stellen over te stappen. IRE zegt wel niets van zulke prijsverhogingen te........

© Joop