We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Thierry Baudet en zijn zakkenvullers

5 10 0
26.04.2019

Thierry Baudet duidt zichzelf aan als historicus omdat hij aan de Universiteit van Amsterdam met goed gevolg een bachelor in dat vak heeft gehaald. Wij oude knarren duidden die graad soms nog aan als kandidaats en als we heel erg tot die categorie behoren als ‘kantjes’. Wie het daarbij liet, gold in onze tijd als gesjeesd.

Thierry Baudet is dan ook een gesjeesd historicus en hij gaf daar – laten we eerlijk zijn – in de laatste uitzending van Jensen blijk van door te beweren dat Benito Mussolini lid was geweest van de communistische partij toen Lenin zijn machtsgreep nog moest plegen en terwijl de duce in spe zich al lang ver van het socialisme had verwijderd.

Toch zou het best kunnen dat Thierry Baudet – voor zover zijn voedselvergiftiging hem niet verhindert helder te denken – het beeld voor ogen krijgt van koning Willem I, medegrondlegger van het koninkrijk. Net als bij Henk Otten was het bij deze monarch niet altijd even duidelijk of hij zat te rommelen in de staatskas dan wel in zijn persoonlijke portemonnee. Dit heeft er mede toe geleid dat deze Willem zich na zijn aftreden met........

© Joop