We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Over de nakende ondergang van wethouder Jorrit Nuijens

4 28 0
21.06.2019

Volgens mij heb je aan Jesse Klaver een kwaaie als je wethouder bent en je werkt je zo in de nesten als Jorrit Nuijens, die deze functie voor Groen Links in de gemeente Diemen bekleedt.

De politicus was het middelpunt van een rel op een terras bij de Stopera, dat merkwaardige mengsel tussen opera en stadhuis waar Amsterdam op mag bogen.

Er bestaan verscheidene lezingen over wat er p r e c i e s gebeurd is maar er bestaat een zekere overeenstemming over het volgende: Nuijens kwam opgewonden van een receptie om op een terras nog een afzakkertje te nemen. Daar bleek hij een ernstige vervelio, zo valt uit Het Parool op te maken. Daar kwamen politieagenten bij met in hun kielzog een cameraploeg die het hele gebeuren vastlegde. Daar had Nuijens, blijkens een iPhone-filmpje dat een getuige maakte, problemen mee. Hij wilde in het gezelschap van de agenten naar het politiebureau gaan om daar erop toe te zien dat de opnames werden vernietigd. Omdat hij op hoge toon maar wel in keurige termen weigerde om over iets anders te spreken dan die opnames, is hij in de boeien geslagen en inderdaad naar het bureau vervoerd, alwaar hij – zegt de politie in een persbericht – een agent in het gezicht spuwde. De arrestatie geschiedde nogal........

© Joop