We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nederlandse bewegingsvrijheid is het best gewaarborgd binnen de EU

3 0 0
19.05.2019

Een vreesachtige Kamermeerderheid heeft zich al een week of wat geleden geschaard achter een voorstel van de SGP en de SP om uit de doelstellingen van de Europese Unie te schrappen het streven naar een ever closer union. Dat was uiteraard om zich in te likken bij het populistisch denkend volksdeel maar er bleek nog iets uit: de parlementariërs zijn in zoverre een afspiegeling van de kiezers in dit vlakke land omdat zij denken de Engelse taal goed te beheersen. Op grond daarvan menen zij dat streven naar een ever closer union betekent dat we daarmee op weg gaan naar een federatie. Het betekent echter dat de lidstaten streven naar een nauwere samenwerking.

De EU is al een union. De nauwere samenwerking van de 27 onafhankelijke lidstaten, daar kan geen zinnig mens tegen zijn. En een federatie staat helemaal niet op de agenda. Dat is misschien een zaak voor 2120 niet 2020. Voorlopig zijn de Europese volkeren nog te eigengereid en daar is weinig mis mee.

Maar goed, om feiten en de rede gaat het allang niet meer als het onderwerp Brussel ter tafel komt. Nederland zou zich dus tegen die nauwere samenwerking moeten........

© Joop