We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hoe Frank Karsten alle vooroordelen ten opzichte van blanken bevestigt

4 11 73
06.01.2019

Blanken worden er vaak van beschuldigd geheel te zijn opgetrokken uit zelfoverschatting. Zij zijn zeer met zichzelf ingenomen en verwachten van iedereen die er anders uitziet dan zijzelf dat die zich volstrekt aanpassen aan hun levensstijl en manier van doen. Ook zijn zij goed in het uitdelen van goede raad maar worden onmiddellijk pissig als hun eigen way of life kritisch onder de loep genomen wordt.

Dit zijn natuurlijk schandalige vooroordelen. Daarom is het des te ergers als een blanke al deze vooroordelen bevestigt. De blanke redactie van Het Parool heeft op de opiniepagina een op wit papier gedrukt stuk van een blanke auteur opgenomen waarin deze de discriminatie op de arbeidsmarkt goedpraat. De blanke in kwestie heet Frank Karsten. Hij publiceerde van de zomer een boek met de titel ‘De discriminatiemythe’ dat wordt aanbevolen door zijn medeblanken Geerten Waling, Simon Rozendaal, Wim van Rooy en Bert Brussen. Daar hebben we dus ook niks aan als het gaat om de strijd tegen de vooroordelen, de blanken in het algemeen aangewreven. Zij noemen dat boek immers een verademing, herkenbaar en top. De blanke filosoof Bert Brussen noemt Karsten een anti-gelijkheids- en pro-vrijheidsdenker van wereldklasseformaat.

Wie is Frank Karsten.? Hij beschouwt zichzelf als een leerling van de Oostenrijkse econoom Ludwig von Mises, een uiterst doctrinaire tegenstander van staatsinvloed op de economie die voor hij naar de Verenigde Staten vertrok nog economisch adviseur was van de Oostenrijkse dictator Engelbert Dolfuss. Karsten is oprichter van het Mises-instituut, dat de ideologie van zijn held in Nederland verbreidt. Het is overigens zeer de vraag of Ludwig von Mises iets had moeten hebben van Karstens opvattingen over discriminatie. Zoals er vulgair marxisme bestaat, zo zijn er ook de nodige vulgaire aanhangers van Mises (of Hayek, of Friedman).

Nemen wij nu........

© Joop