We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Het is pure moslimangst daar op het Hoofdvaart College

3 11 36
27.02.2019

Het Hoofdvaart College in de Haarlemmermeer heeft zich in een lastig parket gebracht. Directeur R. Smink stuurde een techniekinstructeur naar huis omdat hij de Profeet zou hebben beledigd wat de betrokkene overigens stellig ontkent. Hij is christen, zegt hij zelf, en hij zou zich nooit smalend uitlatend over andere godsdiensten. Wel had hij in de les gehoord, dat een islamitisch meisje hem haram noemde. Dat had tot een woordenwisseling geleid en nu hebben de leerlingen verzonnen dat hij het volgende zou hebben geroepen: Mohammed trouwde met Aisha toen zij acht was en in Nederland zouden wij zo iemand nu als pedofiel beschouwen.

Dhimmi
Uiteraard leidde dat tot grote ophef en meneer Smink kreeg een boos raadslid op het schoolplein plus Dennis Schouten van Powned. Daar liep hij in alle vallen die je als televisiemaker voor een schoolleider kunt opstellen zo dat die zich als dorpspotentaat te kijk zet. Hij probeerde de razende reporter weg te sturen, hij deed geen uitspraken over de affaire, hij haalde de politie erbij, hij stuurde de leerlingen weg nadat deze exact hadden gezegd wat Dennis Schouten wilde horen voor een sappig item dat alle denkbeelden van zijn vaste aanhang over de islam bevestigde. En over meneer Smink zelf die inmiddels op de sociale media wordt weggezet als een dhimmi die zijn moslimleerlingen laat bepalen wat er op zijn school gezegd mag worden en wat niet.

Inmiddels is er op de site van Dunamare, de uit zijn krachten gegroeide scholengroep waartoe het Hoofdvaart College behoort, een verklaring verschenen waarin het bestuur en de directeur zich zoals gebruikelijk verschuilen achter privacyregels om géén hom of kout te geven. Wel wordt de instructeur subtiel in een kwaad daglicht gesteld. Er zou een vertrouwensbreuk zijn en hij weigert mediation. Deze verklaring luidt als volgt:

Democratische waarden
Stel nu eens dat de techniekmedewerker zijn uitspraak wel gehad gedaan. Mag je op het Dunamare College niet zeggen: “Mohammed trouwde met een meisje van acht en tegenwoordig zouden wij in Nederland dat als........

© Joop