We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Het is eerloos om onze polderjihadi’s niet terug te nemen

4 4 30
25.02.2019

President Trump en de Koerden zijn niet van plan onze shit in het Midden-Oosten op te ruimen. Zij hebben heel wat Europese IS-strijders gevangen genomen. Als wij ze niet snel genoeg terughalen om ze bij ons te berechten, dan worden ze allemaal vrijgelaten. Kijken hoe leuk we dat vinden.

Vreemde krijgsdienst
Aanvankelijk heerste er in ons werelddeel consensus dat vertrokken jihadi’s hun verblijfsrecht hadden verspeeld. In Nederland gebeurt dat automatisch als je zonder toestemming van de regering in vreemde krijgsdienst treedt. Nu is het juridisch iets anders als je lid wordt van een militie en niet van een officieel staatsleger maar de analogie ligt voor de hand: je gaat vechten voor een ánder, zelfs een aan Nederland vijandige ánder. Je zoekt het in die zandbak verder zelf maar uit. Nederland trekt zijn handen van je af.

Langzaam maar zeker begint die houding te kantelen en terecht. We hebben niet zomaar te maken met mensen die toetraden tot buitenlandse strijdkrachten. Zij zijn lid geworden van een organisatie die al jaren op grote schaal oorlogsmisdaden pleegt. Als de jihadi’s van........

© Joop