We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Een blik in de ziel van het Baudettisme

4 2 0
13.06.2019

De afgelopen dagen is de vraag opgeworpen of dat FvD-jongerencongres ons werkelijk een blik gegund was in de ziel van het Baudettisme? Zagen we hier niet, zoals Annabel Nanninga al suggereerde, jeugdige overmoed en onhandige pogingen om het woeden der gehele wereld te begrijpen? Goed bedoelde maar overdreven uitingen waar je niet zoveel waarde aan moest hechten. Was dit – tweetten sommigen – niet net zo erg als de persoonlijke aanvallen op het Zweedse klimaatmeisje? Of was dit juist wel de beweging rond Baudet in al haar genadeloze naaktheid?

Het is niet gemakkelijk om die vraag te beantwoorden want de FvD is zo gesloten als een oester. Het publiek is welkom op toogdagen en opwekkingsbijeenkomsten maar voor het overige gebeurt alles binnenskamers. We moeten dus afgaan op de glimpen die ons worden gegund uit de binnenwereld.

Dat was bijvoorbeeld het geval bij de beëdiging van de Eerste Kamerfractie, toen de nieuwe voorzitter prof. dr. Paul Cliteur EenVandaag te woord stond. Bekijk de reportage hier (vanaf minuut 10). Uit zijn opmerkingen valt wel het een en ander op te maken.

Punt........

© Joop