We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hold moralen deres for dem selv

2 82 177
13.02.2019

TV2 prøver å skremme kundene sine, når de selv ikke leverer varene folk betaler for. Det må de slutte med. I stedet burde de si unnskyld.

Engelsk fotball er enormt i hele Norge, og det er TV2 som har rettighetene til å sende Premier League, noe de betaler svimlende summer for å ha eksklusivt. Forrige gang de fikk rettighetene for en treårsperiode, betalte de i underkant av to milliarder kroner. Avtalen frem til 2022 er hemmelig, men var neppe billigere.

TV-avtalen til den øverste divisjonen i engelsk fotball er så brutalt diger at det er vanskelig å fatte, men det er altså denne som gjør at middelmådige norske spillere kjøpes dit av middelhavsfarere for over 100 millioner kroner, for så bare å bli plassert på benken, og lånes videre ut. Pengesummene som flakser mellom spillere, klubber, agenter, managere og TV-selskap er knapt til å fatte.

Engelsk fotball og norsk betalingsvilje er et skoleeksempel på hvordan forholdet mellom tilbud og etterspørsel er, og burde brukes i undervisningssammenheng. Kombinasjonen av en vanvittig betalingsvilje og -evne er unik, og derfor kan TV2 klaske et tisifret beløp i bordet. Fordi det er nok mange som er villige til å betale.

Det koster i underkant av 5000 kroner i året å ha tilgang til Premier League. Dyrt, men innenfor økonomien til nok mange nordmenn. Nå har TV2 skjønt at folk har begynt å strømme denne tjenesten gratis fra diverse tjenester på nettet, og panikken begynner åpenbart å bre seg. Da kommer truslene, heller enn å gjøre noe med, eller........

© iTromsø