We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Giskes ni liv

2 0 4
10.02.2019

Er det riktig å slippe Trond Giske inn i varmen igjen?

Etter en lang kanossagang som følge av #MeToo-sakene rundt ham, tyder mye på at Giske er på vei tilbake i politikken. Men selv om han, som alltid, lander på bena til slutt, er ikke Arbeiderpartiet helt klar for å renvaske ham riktig ennå. Ikke så mye som en kattevask.

7. januar 2018 trakk Trond Giske seg som nestleder i Arbeiderpartiet, etter at det hadde kommet hele ni varsler mot ham. Selv om det ikke var klart om det var direkte lovbrudd, var det åpenbart at han ikke skjønte hvilken oppførsel som var forventet av ham i rollen som minister eller nestleder.

Venstre flytter inn i regjeringskontorene sammen med Høyre og Fremskrittspartiet. Det er dårlig nytt for Arbeiderpartiet.

23. oktober i fjor mottok Ap et tilsvar på varslingssakene fra Giske, hvor han kritiserte håndteringen, og hevdet at «ingen av sakene innebærer noen form for trakassering».

Han sa også at han måtte ta «ansvar der jeg ikke har vært bevisst nok på min rolle og maktposisjon i enkelte sosiale og private sammenhenger».

Han spanderte i alle fall på seg én innrømmelse, men å hevde at ingen av sakene innebærer noen form for trakassering, klinger rart i mine ører.........

© iTromsø