We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Bør vi boikotte valget til fylkestinget?

5 0 12
09.02.2019

Kanskje er det bortimot ulovlig å oppfordre til boikott av et valg i dette landet, men hva skal det stemmeberettigede folket gjøre for å få oppmerksomheten til de forskjellige kommunepartiene som nå nominerer representanter til fylkesvalget neste år? Vi var en gang Troms og Finnmark, men partiene skal nå slå alt sammen til en eneste liste.

Ingen må tro at dette underlige forholdet til Tromsø er noe nytt ute i kommunene. Det har egentlig vært slik i lange tider. Den kommunen som hadde halvparten av velgerne i Troms har alltid fått representantene sine flyttet nedover på valglistene både i fylkestingsvalg og i stortingsvalg. Nesten alt av stortingspolitikere finnes nå i og rundt Harstad.

Dersom sammenslåingen av Finnmark og Troms tvinges gjennom på tvers av befolkningens vilje, må Finnmark bestå som egen valgkrets.

Ser man fortsatt ikke dette misforholdet fra de nærsynte nominasjonsmøtene? Er det misunnelse eller er det en systemfeil? Kanskje er det slik at sammensetningen av nominasjonsmøtene er skjev slik at medlemmene fra Tromsø ikke får innflytelse tilsvarende velgerantallet de representerer? Tidligere var fylkestinget satt sammen av ordførerne til alle kommunene.

Ikke direkte valg altså. Da kunne man i hvert fall få øye på ordføreren til en av landets største byer. Ikke slik som nå. Det direkte valget og de store partienes nominasjonsmøter virker bare å være enige om en sak. Tromsø skal skvises maksimalt. Byen er den store felles fienden til alle, og den må holdes nede slik at........

© iTromsø