Siyasi Siyonizmi Yargılama Zamanı
Batı’nın çıkarları doğrultusunda inşa edilen ve Yahudileri ucuz paralı askerler gibi kullanan “siyasi Siyonizmi” artık yargılamanın vakti geldi, hatta geçiyor. Bu ideolojiyi, geçmişte Hitler’in Nazizmi ve Mussolini’nin Faşizmi nasıl yargılandıysa o şekilde yargılamak ve tarihin çöplüğüne göndermek insanlığın önünde ertelenemez bir sorumluluk olarak duruyor. Dünya halkları artık uyanmışken, bu faşist ve ırkçı apartheid rejimin yüz yılı aşkın süredir bu coğrafyada işlediği soykırımların, suikastların ve etnik temizliklerin hesabı acilen sorulmalı.
Siyonizmin yargılanmasını yalnızca Yahudi olmayan halklar değil, bizzat birçok Yahudi düşünür, yazar ve aktivist de talep ediyor. Kanadalı ünlü Yahudi gazeteci ve yazar Naomi Klein, 2024 yılında The Guardian’da yayımlanan “Siyonizm’den Çıkışa İhtiyacımız Var” başlıklı makalesinde şöyle diyordu: “Ne Siyonizme ihtiyacımız var ne de böyle bir inancı istiyoruz. Adımıza soykırım yapan bu projeden kurtulmak istiyoruz.”
Klein, Siyonizmi “sahte bir put” olarak tanımlıyor ve ekliyordu: “Bu put, Yahudilerin özgürlüğünü Filistinli çocukları öldüren misket bombalarıyla bir tutuyor. Bu sahte put yalnızca Netanyahu değil, onu yaratan ve ondan beslenen dünyadır — Siyonizmin kendisidir.”
Benzer bir vicdan sesi, 104........





















Toi Staff
Gideon Levy
Penny S. Tee
Sabine Sterk
Mark Travers Ph.d
Gilles Touboul
John Nosta
Daniel Orenstein