We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kad društvo propada, histerična rulja linčuje po ulicama. To čeka i nas

4 8 0
17.10.2019

OPTUŽI li vas netko za krađu na ulicama gradova siromašnijih država Latinske Amerike, Afrike ili jugoistočne Azije, najbolje što možete učiniti je početi iz sve snage trčati. Victor Melo nije bio dovoljno brz kada ga je školska kolegica optužila da joj je ukrao mobitel. Tijelo tog šesnaestogodišnjaka ostalo je ležati u parku Brasilije nakon što ga je dvadesetak mladih pretuklo, netko mu je trbuh rasporio razbijenom bocom, jedna djevojka je isukala odvijač i zarila mu ga među rebra, a sijevnuo je i nož koji je završio u Victorovom srcu.

"Krepaj, šupčino!"

"Krepaj, šupčino", čuje se nečiji glas na snimci dok Victora bolničari uzalud pokušavaju oživjeti. Mobitel nije pronađen kod Victorovog leša. Ukrao ga je netko drugi.

Tisuće života godišnje ugase se jer rulja uzme pravdu u svoje ruke. U Meksiku je prije dva mjeseca pronađeno pet leševa. Na svakom je bila igračka, dječji autić, kao objašnjenje za ubojstvo i kao upozorenje drugima. Petorica ubijenih bili su osumnjičeni da su godinama krali automobile. Policija nije činila ništa, na sud nisu ni dospjeli.

Prije mjesec dana masa je na smrt pretukla, kamenovala pa zapalila mladića koji je ukrao motorističku kacigu u Kampali, glavnom gradu Ugande. Nije im na pamet palo........

© Index