We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Božinović pita zašto je mlaćenje migranata njegova odgovornost. Zato što je ministar

4 0 6
07.10.2021

"ZAŠTO bi to bila moja osobna odgovornost?" upitao je danas novinare prostodušni hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, suočen s još jednom snimkom koja upućuje na zaključak da hrvatska policija nemilosrdno udara migrante na državnim granicama, i tako postavio olimpijski rekord u pravljenju blesavim, omiljenoj sportskoj disciplini mnogih političara. Malo ih je koji se katkad, suočeni s nečim nepriličnim ili kompromitirajućim što su učinili oni ili njihovi suradnici, ne učine naivnima, pomalo šašavima, potpuno neupućenima.

>> Božinović o snimci mlaćenja migranata: Zašto bi to bila moja odgovornost?

"Zašto bi to bila moja osobna odgovornost?" pita ministar unutarnjih poslova dok gleda kako se netko na granici pod policijskom kontrolom iživljava nad ljudima. Hm, da, zašto? Možda zato što ste ministar, Božinoviću?

S vremena na vrijeme, uobičajilo se to, netko negdje objavi da na hrvatskoj državnoj granici uniformirane osobe mlate ljude koji su toliko nesretni da pokušavaju ući u Hrvatsku mimo legalnih graničnih prijelaza. Lani je The Guardian, pozivajući se na Dansko vijeće za izbjeglice, pisao da je hrvatska policija pljačkala i tukla migrante, govorilo se i o seksualnom zlostavljanju.

O okrutnosti hrvatske policije........

© Index


Get it on Google Play