We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zagreb u ruševinama, nema lijekova, oni seru o stadionu

2 5 82
12.04.2021

ZAGREB je 22. ožujka prošle godine pogodio težak potres, najsnažniji u više od stoljeća, koji je iza sebe ostavio devastiran Donji grad, kao i niz zagrebačkih perifernih naselja. Obnova nije započela ni godinu dana kasnije.

Zagreb gubi oko 50 posto vode koju građanima pokušava distribuirati vodovodnom mrežom, koja se nije detaljnije obnavljala još od Austro-Ugarske, a postoje i dijelovi glavnog grada Hrvatske koji u 21. stoljeću nemaju pristup javnom vodovodu i kanalizaciji.

Zagreb već godinama nije doživio produženje tramvajske pruge, a u gradu i općenito vlada prometni zastoj i/ili kaos koji se tijekom dva desetljeća Bandićeve vladavine samo pogoršavao.

Zagrebom je zbog potresa i pandemije zavladala teška atmosfera, mnogi ljudi su živčani, zabrinuti zbog budućnosti, usamljeni, izolirani.

Zagreb je moguće pred financijskim kolapsom - prošle godine je akumulirani gubitak gradske blagajne bio milijardu i 300 milijuna kuna, a koliko će biti ove godine još se ne zna, no s obzirom na posljedice........

© Index


Get it on Google Play