We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zabrana rada nedjeljom pokazuje koliko je Plenković očajan zbog izbora

2 0 0
06.05.2021

OVO je stvarno postalo prozirno, no valjda premijer misli da ima dovoljno naivaca koji će, kako bi se narodski reklo, popiti priču. Naime, HDZ-u i Plenkovićevoj vladi ispadaju afere brže nego što urednici mogu smišljati naslove na portalima.

Kako više uopće ne možemo zapamtiti sve uključene likove (redom uvaženu gospodu i dame iz vrhova HDZ-a s kojima se Plenković tako volio slikati), trebalo je smisliti neki spin pred izbore. Kako ustaše i partizani više ne stoje dobro, po Zagrebu se treba šetati s kacigom, a zdravstvena zaštita se urušava do razine da i sami zaposleni u zdravstvu prosvjeduju, idemo u zabranu rada nedjeljom.

> Plenković: Zabranjujemo rad nedjeljom, male firme više neće plaćati HGK

Kaže Plenković kako je ideja da se kroz Zakon o trgovini zabrani rad nedjeljom, osim 16 nedjelja u godini. Kao, uzeli bi u obzir turističku sezonu. Nema veze što je to već bilo uvedeno i što je Ustavni sud takvu zabranu sasvim opravdano stavio izvan snage. Bitno je prebaciti pažnju medija i javnosti na nešto za lokalne izbore nebitno, bitno je da ljudi ne pričaju o HDZ-ovim zvijezdama i zvjezdicama pod istragama i nestalim milijunima. Pa lupni bilo što.

Kao prvo, sve pada na onoj osnovno ustavnoj kategoriji: "Svatko ima pravo na rad i slobodu rada." Ta sloboda uključuje i slobodu rada nedjeljom – ono što propisi traže je da onda imate drugi........

© Index


Get it on Google Play