We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zašto itko tko ne vjeruje medicini radi u medicini?

4 1 0
23.09.2021

DANAŠNJI prosvjed medicinskog osoblja otvorio je hrpu sasvim legitimnih pitanja u zdravstvu - od organizacije i sistematizacije radnih mjesta do velikog broja prekovremenih, i to loše plaćenih. Znamo da medicinskih sestara nedostaje, znamo da je pitanje prekovremenih sati ne samo pitanje plaćanja nego i odgovornosti u radu - umoran čovjek griješi. Zdravstvo je djelatnost gdje nema povlastice koju ima većina nas, povlastice da pogrešku možemo ispraviti novim dopisom, knjigovodstvenom bilješkom ili popravkom onoga što već radimo.

U cijelom moru tih sasvim legitimnih pitanja, gdje ćemo svakako podržati medicinsko osoblje u rješavanju njihovih problema, pojavilo se jedno pitanje potpuno nevezano za druge - pitanje cijepljenja i odbijanja ne baš malog broja zdravstvenih radnika, posebno medicinskih sestara i tehničara da se cijepe.

Koliko god nemali povjerenja u našu vlast, koliko god blesavih odluka političari donosili i oko ove pandemije – sjetimo se samo politički motiviranih izuzetaka od opće zabrane okupljanja do onog zadnjeg nesretnog lockdowna gdje niste mogli prelaziti županjsku granicu, dok je trećina države, Zagreb i Zagrebačka županija, najjače naseljena zona, bila jedna jedinica gdje ste se mogli slobodno kretati – pandemija je tu i pandemija je realnost. Za razliku od prošle godine, ove imamo cjepiva, nekoliko različitih cjepiva. Velika razlika. Utrošeno je do sada u svijetu par milijardi doza cjepiva. Napravljene su hrpe studija........

© Index


Get it on Google Play