We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Treba provjeriti imovinu svih direktora državnih i gradskih firmi

1 0 0
14.07.2021

NAS Hrvate su izdresirali na male plaće. Ne vjerujete? Medijan plaća (granica gdje pola građana prima više, pola manje) je niti 6000 kuna. Niti 800 eura. Više od pola hrvatskih radnika prima iznos manji od socijalne pomoći u nekoj zapadnoj državi. Štoviše, ako se ispod kakve vijesti o mjesečnoj prosječnoj plaći pohvalite da primate "enormnih" 9000 kuna, dakle neku minimalnu zapadnu plaću pomoćnog radnika, bit će hrpa zavidnih i zlobnih komentara kako ste, eto, neki parajlija ili stranački uhljeb, umjesto da ekipa shvati kako ste sirotinja i vi i oni.

Narodu gdje se normalno hvaliti u birtiji novim mobitelom ili kaputom (ako nakon 20 godina rada 10 sati dnevno nemate za pošten mobitel ili kaput bez 12 rata, vrijeme je da se zamislite o državi u kojoj radite), u takvoj državi je lako prodati priču da neki direktori, političari i slični koji primaju plaće u rangu 15.000-17.000 kuna mogu steći zavidnu imovinu. Istina je sasvim drugačija. S takvim plaćama, a takve, uz pokoju tisuću gore-dolje ima većina političara i direktora raznih državnih, lokalnih i komunalnih firmi, možete živjeti samo malo bolje i možda gurati jedan veći kredit. Ne možete steći vile i zamkove, ne možete imati vikendicu od 200 kvadrata na Jadranu zarađenu plaćom. Matematički ne ide.

Postoje dva načina na koje u Hrvatskoj možete steći neku veću imovinu, a to su nasljedstvo i poduzetništvo. Netko naslijedi kuću na Braču i uredi je za turizam. Netko, a ima i takvih slučajeva, bude u familiji s malo djece, pa naslijedi dva........

© Index


Get it on Google Play