We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tomašević i Puljak - ljudi reformi koji se mnogima neće svidjeti

3 4 0
11.06.2021

U DRUŠTVU u kojemu je manje-više sve nenormalno normalno ponašanje se smatra čudnim. Tako, kada desetljećima razvijate lokalne samouprave koje prečesto služe za uhljebljivanje nesposobnih i kao bankomat podobnima, netko tko se pojavi sa sasvim logičnim i primjerenim mjerama djeluje kao čudak. A to upravo viđamo u Zagrebu i Splitu.

Tomislav Tomašević i Ivica Puljak, prvi u Zagrebu, drugi u Splitu, preuzeli su sa svojim ekipama upravljanje gradom. Počeli su provoditi prve odluke i prve mjere. Ono što je zanimljivo - sasvim logične i smislene odluke postale su mnogima jako upitne. U društvu u kojem se radilo naopako neki ne mogu prijeći preko toga da će se raditi kako treba.

Prva odluka novog zagrebačkog gradonačelnika bila je poništenje natječaja za nabavu automobila.

Stvar je, i da nije bilo drugih dvojbi oko natječaja, sasvim jasna - gradu i gradskoj vlasti ne trebaju automobili premium marki. Službeni automobili služe za obavljanje službene funkcije - ako govorimo o automobilu gradske vlasti, službeni automobil služi za obilaženje lokalne samouprave. Audi, Mercedes ili BMW tu ne trebaju. Službeni automobil ne služi za ispunjavanje adolescentskih snova, već za obavljanje funkcije. U onih par rijetkih slučajeva, ako lokalnoj samoupravi treba reprezentativno vozilo, uvijek se može zatražiti od države. Premiumi su za štićene kolone koje organiziraju odgovarajuće službe i državni protokol i koje voze profesionalni vozači s posebnom obukom. Ako neki lokalni čelnik želi njemačku premium limuzinu........

© Index


Get it on Google Play