We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Otvaranje Gmaila govori o potpunoj nekompetenciji i neznanju HDZ-ovih kadrova

2 5 207
04.01.2021

JESTE li primijetili kako svaka država koja drži za sebe pazi na izgled i nastup onog dijela državne službe koji se izravno obraća građanima – policije, carine, vojske. Dosta je pogledati karabinjere u susjednoj Italiji – savršeno sašivena uniforma, bijela košulja, hlače na crtu, crne cipele bez traga prašine i uvijek uredno opran automobil. Kada dođe do posjeta američkog ili kakvog drugog ratnog broda, ekipa izlazi u besprijekornim bijelim odorama, a brod se pred posjet pere, struže i uređuje.

Čak i kada dolazite u neku afričku sirotinju, na granici će vas dočekati ekipa u manje-više urednoj odori na prašnjavom graničnom prijelazu – čak i lokalni često ne baš demokratski predsjednici znaju da će putnici o njima i državi suditi prema dojmu koji stječu od službenih osoba.

I onda kada europska država, rodna gruda jednog Nikole Tesle, službeno zatraži da se za kontaktiranje državnog tijela u katastrofi koristi besplatna Gmail adresa, stozerpetrinja@gmail.com, to je pogrešno na više od nekoliko razina, ali jako dobro govori o tome da HDZ o rodoljublju nema pojma. A ne stoje bolje ni oko tehnologije.

Kao prvo, Gmail adrese koje može svatko otvoriti ako je neki naziv slobodan ne smiju se koristiti u službenoj komunikaciji države. Da je to otvorila neka grupa učenika koja želi pomoći svom selu – razumljivo, a država ne i nikako.

Kao drugo, na području gdje se internet i prije ovoga slabo koristio, tražiti od ljudi po selima, obično u nekim višim godinama, da javljaju svoje potrebe mailom, dok mnogi nemaju gdje ni mobitel napuniti – doslovno je bizarno i govori samo o tome da ekipa koja je to smišljala nije nikada kročila nogom izvan granica urbanog Zagreba.

Kao treće –........

© Index


Get it on Google Play