We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Oni koji su varali kod obnove su gori od onih koji su rušili

4 7 310
05.01.2021

DVAPUT je rušena Banovina u 30 godina. Jednom u ratu i jednom od potresa. Pri čemu je potresom srušeno i puno toga što se nije trebalo srušiti. Srušene su naime kuće stradale u ratu i obnovljene, odnosno ponovno sagrađene našim novcem nakon rata. Potres je bio unutar očekivanja za taj kraj, dakle, moralo se projektirati, obnavljati i graditi sukladno protupotresnim propisima - sve što je sagrađeno u drugoj polovici 90-ih moralo je izdržati ovaj potres uz ponešto razbacanog namještaja i možda kakvu površinsku pukotinu.

Ono što vidimo - rasute ciglene kuće bez armiranobetonske konstrukcije u kutovima, koje još iznad imaju i betonsku "deku", čak i potpunom laiku smrde na teški kriminal. Ne treba vam ništa više od osnovnoškolskog znanja fizike kako biste zaključili da će se takva konstrukcija i kod manje trešnje početi raspadati.

Oni koji su krali na obnovi su gori od bandi koje su 90-ih to rušile i palile. Od bandita i propalica koji ruše i pale čovjek naime ni ne očekuje puno – takvi se ponašaju upravo sukladno svom divljem i nehumanom shvaćanju svijeta. U svojoj mržnji........

© Index


Get it on Google Play