We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nema za lijekove, ima za uhljebe. Samo i dalje šutite i plaćajte

1 1 114
31.03.2021

ZAMISLITE susjeda, uredan obiteljski čovjek, simpatičan, ponekad se čak i družite te dođe kod vas zamoliti novce. Evo, čak i imate koju kunu koju možete pozajmiti. Dok vadite iz novčanika, on vam objašnjava kako mu je stvarno teško, ali došlo je vrijeme za ljetne gume, a on se ne može pojaviti pred prijateljima s onim čeličnim felgama od 16", nego želi vratiti aluminijske od 18". Čudno ga pogledate i date mu novac.

Evo vašeg susjeda za dva dana - pita za još. Ostao bez novca. Naime, taman počinje nogometno prvenstvo, on uzeo QLED televizor pa vam objašnjava kako je crna boja na ovome puno bolja, samo luzeri koriste još obične LED televizore, ali stisnula ga banka s ratom. Još čudnije pogledate i čak mu pomognete. Treći dan evo susjeda opet.

Može još 10 kuna, ostalo mu 25, ali on puši samo one skupe cigarete pa moli 10 kuna za do trafike. I još ispriča vic o jadnicima koji puše jeftinije cigarete. Dođe susjed i četvrti dan - pogrešno posložio parove u kladionici, ode pola plaće, pa sada moli za kupiti hranu djeci. Kaže, ima on hrpu mesa, kobasa, svega u kući - ali djeca bi pizzu iz dostave, a i njemu se ne kuha, pa može li 100 kuna. Vratit će kada mu se parovi poslože.

Koliko bi trebalo da mu zatvorite vrata?

Hrvatsko zdravstvo vam je upravo kao takav susjed. Nedostaje li novca - o, itekako. Dugovi prema veledrogerijama su stvarni. Je li sve manje radno aktivnih koji uplaćuju doprinose? Je, podaci o iseljavanju su porazni, a odlazi upravo generacija koja puno uplaćuje, a........

© Index


Get it on Google Play