We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Milanović glumi frajera sad kad nema ovlasti. Sjetimo se što je radio kao premijer

2 2 0
27.03.2021

SJEĆATE se 12. vlade RH? Ona u kojoj je prvi potpredsjednik i ministar gospodarstva bio Radimir Čačić, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić pa potom Boris Lalovac, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras? Šaroliko društvo o kojem barem o nekima prilično znate jer se i prilično pisalo, pa vas i nećemo previše podsjećati. Vikend je, pa da vam ne pokvarimo raspoloženje.

Tko je vodio to društvo? Pa onaj koji ih je i predložio – Zoran Milanović, predsjednik vlade između 23. prosinca 2011. i 22. siječnja 2016. U hrvatskom ustavnom sustavu predsjednik vlade je ključna osoba u državi, on je taj u čijim rukama su svi konci politike. Sabor se nikada nije uspio izdići u razinu jakog parlamenta, danas je i manje utjecajan nego 90-ih, a predsjednik Republike je od 2000. godine figura koja stoji na Pantovčaku i predstavlja zemlju. Milanović, kojem je desna ruka bio jedan Tomislav Saucha, imao je četiri godine za reforme, četiri pune godine za ovu zemlju učiniti boljom.

Uspjeli su dići PDV i uvesti predstečajne nagodbe s kojima se opet svašta događalo. Od reformi gospodarstva, pravosuđa, lokalne samouprave, županija – napravljeno je malo ili ništa. Vlada koja je došla s velikim očekivanjima nakon Sanaderove ekipe ponašala se kao hrpa činovnika, kako bi narod rekao, drži vodu dok majstori odu. Predsjednik te vlade bio je ponovimo – Zoran Milanović.

Umjesto da rastura HDZ-ove gluposti u organizaciji države, HDZ-ove mreže, HDZ-ove javne nabave, ukine HDZ-ove besmislene općine i županije, počne popravljati sve ono što je HDZ loše napravio, uglavnom su rasturali menije u zagrebačkim restoranima. Jedan, restoran Tač, postao je simbol Milanovićeve........

© Index


Get it on Google Play