We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kada vam ministar policije kaže da pravosuđe ne radi - što činiti?

1 2 41
27.08.2021

KADA vam potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova, dakle ministar policije jedne države faktografski, navodeći brojeve kaže da pravosudni sustav njegove države ne radi, a govorimo o Hrvatskoj, članici Europske unije, onda je to povod da se svi ozbiljno zamislimo. Barem mi koji ovdje živimo.

Iako o HDZ-ovim ministrima nemamo neko visoko mišljenje, a o većini i nikakvo mišljenje, nastup ministra Davora Božinovića povodom krvoprolića u Paragu treba poslušati. Ovakav pristup ne čujemo svaki dan. U izjavi HRT-u ministar Božinović je rekao kako dvojica uhićenih zajedno imaju više od 110 što kaznenih što prekršajnih prijava, a svejedno su bili na slobodi. I to je problem. Kako su mogli biti na slobodi?

Policija je izvijestila da su uhićeni 27-godišnjak i 22-godišnjak te su obojica prijavljena da su počinila kazneno djelo ubojstvo na štetu 59-godišnjakinje, tri kaznena djela ubojstvo u pokušaju na štetu maloljetnice te 38-godišnjaka i 41-godišnjaka te kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti na štetu djeteta i 20-godišnjaka. Opet naglašavamo sljedeće: "Zna se da je uhićeni 27-godišnjak evidentiran u više od 90 incidenata te da ima 24 kaznene prijave i 18 prekršajnih, od krađa i razbojništava do nasilja i krivotvorenja. Uhićeni 22-godišnjak ima dvije kaznene prijave i četiri prekršajne, a radi se, među ostalim, također o prijavama za krađu i nasilje u obitelji."

Ono što je pitanje - kako ti ljudi, posebno ovaj s 24 kaznene i 18 prekršajnih prijava može biti........

© Index


Get it on Google Play