We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

HDZ nikad, ali baš nikad neće dopustiti ukidanje obveznog članstva u HGK

2 0 0
29.01.2021

TREBA jasno reći - HDZ neće nikada, ali baš nikada dok je na vlasti ili pri vlasti dopustiti ukidanje obveznog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori i sličnim institucijama.

Nisu, naime, u pitanju 42 kune mjesečno kako se Plenković posprdno izrazio, već je u pitanju srž HDZ-a. Kad ne bi bilo takvih organizacija i takvih potencijalnih sinekura za stranačke aktiviste, kad bi HGK i slični morali raditi na komercijalnim temeljima i boriti se na tržištu za korisnike, a ne automatizmom dobivati novac poduzetnika, to bi bio kraj HDZ-a. Braniti obvezno članstvo u komorama, braniti županije, braniti postojanje Fine, sve to je nešto što HDZ mora, inače HDZ odlazi u povijest.

Hrvatska demokratska zajednica je jedna interesna organizacija bez ideala, osim ideala kako preko politike riješiti svoju egzistenciju. Naći ćete tamo naravno ponekog tko nema izravnih interesa, možda i čak vjeruje da HDZ nabolje vodi Hrvatsku, kao što ćete u svim ovim komorama naći i vrijednih ljudi koji profesionalno rade svoj posao (što ćete uredno naći i u svim dijelovima javne službe, jer netko ipak mora posao obaviti), no hajdemo biti jasni.

HDZ je tu da vlada, upravlja vašim novcem i zapošljava svoje ljude. HDZ nema ideologije osim ideologije vašeg novca. U pitanju je stranka koja će istovremeno slaviti antifašističku borbu i svog prvog predsjednika, umirovljenog general-majora JNA, ali će odobravati i Pavelićev pozdrav "Za dom spremni!".

U pitanju je stranka koja će se hvaliti kako je "stožerna stranka hrvatskoga naroda" i rado se povezivati s........

© Index


Get it on Google Play