We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Beroša od smjene spašava SDP

2 1 19
20.04.2021

MINISTAR zdravstva Vili Beroš zadnjih dana je, kako bi se boksački reklo, u nokdaunu. Prvo, cijepljenje ne ide kako treba – ograničene doze cjepiva već se mjesecima dijele bez ikakvog reda i planiranja – prvo su sve županije dobile jednako, a zaboravilo se da Zagreb ima više zdravstvenih radnika od drugih, pa su svi liječnici obiteljske medicine dobili jednak broj cjepiva, neovisno o dobnoj strukturi pacijenata. Nered kakav je teško zamisliti. Pa evo čak i jučer neki došli na cijepljenje ujutro, a isto se održava popodne. Stvar je u normalnoj zemlji zrela za ostavku, ali tek onda je priča krenula.

Nakon što se informatička platforma za prijave za cijepljenje počela, blago rečeno, neobično ponašati, novinari su počeli povezivati tko je dobio poslove, preko kakvih ugovora i natječaja. Da ne duljimo, čitali ste zadnjih dana, što god taknu, ispadne nova afera. Svaka je dovoljna za ostavku, čak i u hrvatskim, iznimno niskim, standardima političke odgovornosti.

O nepostojanju ikakve reforme zdravstva, enormnim dugovima i ostalome da i ne govorimo. Ukratko, Vili Beroš je postao priličan uteg za vladu, a Plenković ne voli utege. Možda je trebao samo koji dan ili tjedan........

© Index


Get it on Google Play