We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ako građani dopuste sindikalni porez, nisu bolje ni zaslužili

2 0 0
04.05.2021

BARUNICA Thatcher davno je rekla veliku istinu: „Problem sa socijalizmom je što na kraju ostaneš bez tuđeg novca.“ To vam je cijela priča o hrvatskom političkom i ekonomskom modelu. Sve je manje ljudi koji ovdje žele živjeti i raditi. Uz sve ove restrikcije, prošle godine 26.000 hrvatskih građana je otišlo službeno u Njemačku (koliko je onda to neslužbeno?). Uz takva kretanja elite smišljaju kako da vam uzmu što više novca.

Realno, panika je. Događa se da bivši političari odlaze raditi u dijasporu jer više nema dovoljno raznih savjetničkih mjesta po državnim firmama ili pročelničkih po gradovima i županijama. Prihodi su svima pali i to još uvijek ne osjećamo previše samo zato što se država može i dalje jeftino zaduživati.

Ne zaboravite jednu stvar - oni koji žive na račun vašeg novca jako će se lako dogovoriti o podjeli tog vašeg novca, ma što vama pričali. Koliko god pred izbore narasle nacionalne tenzije, manjinskim predstavnicima u saboru ne pada na pamet rušiti vladu - istu onu koju uvelike napadaju na tiskovnim konferencijama. Oporba pokreće svako malo smjene ponekog ministra, pa se, kada dođe do glasanja, hrpa njih uopće ne pojavi u saboru. A i sindikati, posebno javnog sektora su na tom tragu.

Unutar tih prilično jadnih elita, političke, nevladine, pa i sindikalnih, sve se svodi na trgovinu. Trgovinu vašim novcem, koji su vam uzeli porezima. Naravno, reći će oni i da Njemačka ili Švedska imaju visoke poreze - imaju, ali usporedite javni servis tih država, od školstva preko zdravstva do........

© Index


Get it on Google Play