We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vjernici teže podnose ovu pandemiju od nevjernika

3 0 0
06.12.2020

DA sam svaki put dobio jedan euro kad bi mi tko rekao "Zazivat ćeš ti Boga kad budeš umirao", sada bih već bio bogat čovjek.

A meni nije bitno samo to što ću raditi kad budem umirao nego i kako ću do tada živjeti. Ova sadašnja kriza pokazuje kako vjera čovjeku tijekom života više odmaže nego što pomaže.

Svi smo mi ispod kože načelno isti i nitko nije ravnodušan pred mogućnošću da će on ili njegovi bližnji oboljeti, pa možda čak i umrijeti zbog ovog opasnog virusa. Ali nevjernici na sve ovo gledaju s jasnom spoznajom da virusi postoje već eonima, da ih u prirodi ima na desetke tisuća s potencijalom da pobiju milijune ljudi, da su pandemije, nažalost, redovna prirodna pojava, bez nekog smisla i logike.

Vjernici, međutim, u cijelu ovu kaotičnu priču nekako moraju uključiti Boga.

Neki u cijeloj ovoj stvari vide neku nama sada nepoznatu božansku promisao. Činilo se to tako logičnim i jasnim kad je svojedobno tek započinjalo širenje AIDS-a, samouvjereno se govorilo o biču Božjem kojim se on obračunavao s homoseksualcima. Kasnije se ta smrtonosna zaraza – koja i danas hara, osobito po Africi – krenula širiti i među ljudima koji s homoseksualizmom nisu imali nikakve veze. Bog je sve manje ličio na preciznog snajperista koji gađa isključivo homoseksualce, a sve više na bombaša koji pobije i hrpu "normalnih". Samo ove........

© Index


Get it on Google Play