We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Postoji samo jedan način da se Europa riješi islamista

7 0 164
31.10.2020

ISLAMIZAM u Europi ne posustaje i odavno je jasno da se njegov problem neće riješiti sam od sebe. Teror ostaje konstanta, a mijenjaju se samo metode pa namjesto bombi u Londonu ili gaženja kamionom sada imamo ritualna odrubljivanja glave po francuskim gradovima.

"Terorizam je tu da terorizira", svojedobno je znalački objasnio otac suvremenog terorizma Vladimir Iljič Lenjin, a islamisti su to doveli do savršenstva. Njihove akcije više ne zahtijevaju poznavanje sklapanja paklenog stroja, nije im potrebno nikakvo trošenje novca na oružje ili na skupe obuke, dovoljno je da neki fanatik zgrabi sječivo i započinje krvavi pir na njemačkim ili francuskim ulicama, po crkvama, bilo gdje i bilo kada. Više se nitko i nigdje ne osjeća sigurnim, tako da je u potpunosti ispunjena svrha terora, čak i uz relativno malen broj žrtava.

Sve to vodi i političkoj nestabilnosti jer jača europska ekstremna desnica, s dalekosežnim posljedicama po Europsku uniju i demokratsku stabilnost u ključnim državama.

Želi li izbjeći Scilu islamizma i Haribdu ekstremne desnice, Europi ostaje samo jedna stvar na raspolaganju: vratiti se svojim prosvjetiteljskim korijenima.

Ako shvaćate što to znači - ne morate čitati dalje. Ako ne - dopustite da objasnim.

Zapadna civilizacija temelji se na uvidu nadmoći razuma nad svim vjerovanjima i tradicijama. To ključno uvjerenje pokrenulo je........

© Index


Get it on Google Play