We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nije vrijeme za lupetanje o potresu kao Božjoj kazni, nego za solidarnost

4 0 30
03.01.2021

NE MOGU vjerovati da moram ovo pisati 2021. godine. Kao da smo se civilizacijski vratili nekih 1000 godina unatrag. Taman kad pomislite da su strašenje 5G mrežom, antivakserska histerija i negiranje korone vrhunac gluposti, eto nama potresa.

Mislim, nije kriv potres, on je prirodna pojava, ne služi tome da nekoga zaglupi ili opameti. Ali nakon ovoga zla koje je pogodilo Petrinju i cijeli taj prostor neki kao da su odlučili podići i onako već visoko postavljenu letvicu ljudskog bezumlja.

Odmah je krenulo nabožno lupetanje da je Bog potresom kaznio naše grijehe. Jedna liječnica viče da se potres (onaj prvi) nimalo slučajno dogodio baš na blagdan Nevine dječice. Ona to svojim Petrinjcima kao njihova dogradonačelnica očito želi poručiti da su oni najviše krivi za pobačaje. Stvarno me nekada uhvati strah da ću jednom dopasti šaka takvoj nekakvoj liječnici. Pa će krenuti izbacivati demone iz mene. I objašnjavati eventualnu bolest mojim ateizmom.

Tercu liječnici udara tamo neka profesorica iz elitne zagrebačke gimnazije. Koliko sam razumio, nisu problem pobačaji, nego cjepivo protiv korone. Da se njih dvije dogovore što je problem prije no što izađu u javnost? Da znamo da li da se cijepimo ili da pobacimo. Ja sam, naravno, sretan što odavno više nisam roditelj srednjoškolca, pa neće dopasti šaka nekoj pobožnoj neznalici koja će u........

© Index


Get it on Google Play