We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kako je svjetovnjak Trump zaludio "progonjene" američke kršćane

3 1 78
15.11.2020

U NEDAVNO izdanoj knjizi Nevjeran (Disloyal) Michael Cohen opisuje susret Trumpa i vođa evangeličkih kršćana, koji se zbio 2012. godine, kad je Trump prvi put pokušao krenuti u predsjedničku kampanju.

Cohen je imao pristup Trumpu kao možda nitko drugi. Bio mu je odvjetnik i ono što Amerikanci zovu "fixer" - čovjek koji sređuje poslove, kakvi god oni bili. Kod Trumpa ga je najviše fasciniralo to što ga je podsjećao na mafijaške bosove kakve je sretao u svom djetinjstvu, žedne moći i svjetovnih užitaka. S njim je, kako svjedoči u svojoj knjizi, odlazio i na "zlatne kupke" u seks-klubu Las Vegasa, kao i na dogovore s Rusima prije izbora 2016.

Stoga je Cohen dogovorio i susret Trumpa s američkim vođama takozvanog evangeličkog kršćanstva. Trumpu se, prema Cohenu, zapravo dopala zgodna plavuša Paula White, ista ona koja će kasnije postati njegova duhovna savjetnica te čiji je video sumanute molitve nedavno postao viralan.

Sastanak se dogodio u Trumpovom znamenitom Tornju, 202 metra visokoj zgradurini usred Manhattana. Među prisutnima je bio Jerry Falwell Jr., koji je ove godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Liberty Collegea, jednog od najvećih kršćanskih učilišta na svijetu. Njemu je glave došla ova fotka s ljetovanja na jahti - zagrljaj oženjenog i raskopčanog čovjeka s isto tako raskopčanom djevojkom,........

© Index


Get it on Google Play